Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τιραμισού Φράουλα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τιραμισού Φράουλα

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Δελεαστική και απολαυστική διασκευή ενός από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά. Η φραουλένια του εκδοχή του τιραμισού αποτελεί γευστικό πειρασμό και μας προκαλεί να την δοκιμάσουμε!

Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα. Νανά Σαββατιανού (cookeatup.com)

Η Νανά Σαββατιανού έχει το blog μαγειρικής cookeatup.com, μέσα από το οποίο μοιράζεται τις συνταγές της, φωτογραφίζοντας όλη την διαδικασία βήμα βήμα. Συγχρόνως, παίρνει μέρος σε διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ μαγειρικής, παρουσιάζει θεματικά workshops, γράφει άρθρα για τουριστικούς γαστρονομικούς προορισμούς και συνεργάζεται με γνωστές εταιρείες για την δημιουργία συνταγών όπως η Χρυσή Ζύμη και η Torre.

Υλικά:

  • 1/2 φλ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό
  • 1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κ. σούπας συν 1 κ. γλυκού ακόμη έξτρα, λικέρ Cointreau ή Grand Marnier (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο λικέρ της αρεσκείας σας).
  • 250 γρ. mascarpone
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 1-1/2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη χτυπημένη για σαντιγί ή 1 φακελάκι σκόνη για σαντιγί τύπου Morfat ή Garni. (εδώ μην βάλετε ζάχαρη γιατί περιέχει το μείγμα)
  • 1 βανίλια
  • 25 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε την μαρμελάδα με το ζεστό νερό και μετά τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και το μισό λικέρ (3 κ. σούπας). Το αφήνουμε στην άκρη.

Σ΄ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το άλλο μισό λικέρ (3 κ. σούπας). Το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη, την βανίλια και το κ. γλυκού λικέρ ή το περιεχόμενο του φακέλου με την σκόνη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και το κ. γλυκού λικέρ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Παίρνουμε ένα τέταρτο από την σαντιγύ και το προσθέτουμε στο μασκαρπόνε για να το αραιώσουμε λίγο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το προσθέτουμε στην υπόλοιπη σαντιγύ. Ανακατεύουμε απαλά. Το αφήνουμε και πάλι στην άκρη. Παίρνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε πρώτα στο μπολ με το υγρό μείγμα που είχαμε ετοιμάσει. (Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε το μισό υγρό μέσα στο ταψάκι και μετά να στρώσετε τα μπισκότα, αλλά εγώ δεν το κάνω γιατί δεν μου αρέσουν τα μπισκότα τόσο μουλιασμένα, έτσι απλά τα βουτάω και τα τοποθετώ).

Στρώνουμε από πάνω το μισό μείγμα με την σαντιγί.

Απλώνουμε τις μισές φράουλες.

Τοποθετούμε δεύτερη στρώση από βρεγμένα μπισκότα.

Στρώνουμε το άλλο μισό μείγμα με την σαντιγί.

Και απλώνουμε τις άλλες μισές φράουλες.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. 

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team

Open

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ

Close