Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας. Είναι ελαφρύ, αφράτο, γευστικότατο με ελαφρώς υγρό το εσωτερικό του και πανεύκολο στην ετοιμασία του με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας! Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από ένα κλασσικό κέικ με αυγά. Αν σας έδινα ένα κομμάτι χωρίς να προδώσω ότι είναι νηστίσιμο είμαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα το καταλαβαίνατε!

Υλικά :

Για το κέικ :

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3,5 ποτήρια αλεύρι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας κακάο
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή σόδα μαγειρική

Για το γλάσο :

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • Ελάχιστο νερό

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC πάνω κάτω αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, βανίλιες, κακάο, αλάτι, σόδα μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα  όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.Αλευρώνουμε και λαδώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 5΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς. (Σε αυτό το σημείο εάν δεν θέλουμε να ετοιμάσουμε το γλάσο το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε)

Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, το κακάο, το λάδι και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μία πηχτή και ρευστή μορφή. Αν μας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα και δουλέψτε το. Ρίχνουμε πάνω από το κέικ το γλάσο και απολαμβάνουμε το υπέροχο κέικ που μόλις ετοιμάσαμε!!

Καλή μας όρεξη!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team