Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα που γίνεται σε ελάχιστό χρόνο. Γευστικότατη, μαλακή τυρόπιτα! Το υγρό μείγμα που προσθέτουμε πάνω από τα τυριά και τα φύλλα, τα διαποτίζει και τα μαλακώνει και έτσι έχουμε μία εξαιρετικά αφράτη και πλούσια σε γεύση τυρόπιτα! Είναι ιδανική για όλες τις ώρες και τρώγεται ευχάριστα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά:

  • 750 ml γάλα
  • 1 πακέτο φύλλα για πίτα
  • 5 αυγά
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα γλυκιά
  • ¾ νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C, πάνω κάτω αντιστάσεις και λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36. Σε ένα μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα, το ανθότυρο, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα τυριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.

Σε ένα άλλο μπολ,  χτυπάμε τα αυγά ένα – ένα, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε 2 φύλλα, χωρίς να εξέχουν από το ταψί και τα ραντίζουμε  με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μία στρώση από τα τυριά

και περιχύνουμε 1-2 κουτάλες από το μείγμα τον αυγών με το γάλα και το ελαιόλαδο.

Στρώνουμε το τρίτο φύλλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (τυριά – αυγά, γάλα, λάδι, φύλλο) μέχρι να τελειώσουν τα τυριά. Προσέχουμε στο τέλος να μας μείνει λίγο από το υγρό μείγμα για να το περιχύσουμε πάνω στην πίτα.  Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με δύο φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες που τυχόν εξέχουν από το ταψί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε το υπόλοιπο υγρό μείγμα να πάει παντού. Την αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί λίγο το υγρό μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.)

Μόλις ροδίσει η πίτα και κοντεύει να γίνει, ψήνουμε στις κάτω μόνο αντιστάσεις για περίπου 12 λεπτά. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την σερβίρουμε.

Tips :

  • To ανθότυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μυζήθρα.
  • Για έξτρα γεύση προσθέτουμε θυμάρι, άνηθο, πάπρικα, ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

 Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποιήστε το άρθρο... Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team

Open

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ

Close