Αρχική > Slider > Μάχη κατά των κουνουπιών από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Σε εξέλιξη το πρόγραμμα

Μάχη κατά των κουνουπιών από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – Σε εξέλιξη το πρόγραμμα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία το υλοποιεί σε συνεργασία με διαπιστευμένη εταιρία. Το πρωί της Δευτέρας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, επισκέφτηκε με δημοσιογράφους δύο βασικές εστίες κουνουπιών, σε ρέματα του Βατερού και των Κοίλων, προκειμένου να δουν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Στην  αποστολή συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της εταιρίας «Οικοανάπτυξη Α.Ε.», που ανέλαβε το έργο του ψεκασμού, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και μέλη της επιστημονικής επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας διενήργησαν επιτόπου επίδειξη ψεκασμού, ενώ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Τύπου ότι εκτός από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ψεκασμού σε ενδεδειγμένες τοποθεσίες, που αποτελούν εστίες μόλυνσης, γίνονται συνεχείς μετρήσεις για την αποτελεσματικότητα της δράσης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Σ. Γιαννακίδη, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ενώ φέτος ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο. Επιπλέον οι ειδικοί τόνισαν ότι «οι μεγαλύτερες εστίες κουνουπιών βρίσκονται σε περιοχές με έλη και όπου συγκεντρώνονται πολλά νερά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται μεταξύ άλλων σε περιοχές, όπως Ρύμνιο, Κρανίδια, Κοίλα, Νέα Καρδιά, Ν. Νικόπολη, Βατερό, Βαθύλακος, Περδίκας, Ρέμα Σουλού σε περιοχές Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς.

Πάντως, εκτός από τα συνήθη προβλήματα που προκαλούν τα ενοχλητικά έντομα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, δεν παρουσιάστηκε στην περιοχή μας, πέρυσι φέτος, κανένα κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου ή ελονοσίας. Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών εφαρμόζεται από το 2015 στους δώδεκα δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και αποσκοπεί στην  προστασία του πληθυσμού και της δημόσιας υγείας.

Όπως προσέθεσε ο κ. Γιαννακίδης, το εν λόγω έργο ξεκίνησε το 2015 και στους 12 δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, εφαρμόστηκε σε 280 οικισμούς και πάνω από 4.000 φρεάτια και το κόστος του έργου ανέρχεται σε 145.000 ευρώ ετησίως.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας