Αρχική > Slider > Λύση στο Ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου μέχρι τέλος Απριλίου – Δέσμευση Υπουργού Παιδείας από τη Φλώρινα

Λύση στο Ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου μέχρι τέλος Απριλίου – Δέσμευση Υπουργού Παιδείας από τη Φλώρινα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στην επίλυση του ρυμοτομικού μέχρι τέλους Απριλίου, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, δεσμεύτηκε ο υπουργός Παιδείας. Λίγο νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει τον δήμαρχο Αμυνταίου για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμυνταίου σε Δημόσια Βιβλιοθήκη, ενώ δεν δεσμεύτηκε στην κατασκευή κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου.

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, πραγματοποίησε την Δευτέρα 20 Μαρτίου επίσκεψη στον ακριτικό νομό, ξεκινώντας από το Αμύνταιο. Κατά την  επίσκεψη στις Σχολές Παιδαγωγικής και Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, ο υπουργός είχε συνάντηση με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ο πρύτανης έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα την προώθηση του έργου εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών, ένα έργο που κολλάει χρόνια τώρα στη μη έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, γι’ αυτό ζήτησε από τον υπουργό να συνδράμει στην επίλυσή του, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Ο Κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου το πρόβλημα του ρυμοτομικού θα έχει λυθεί, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες στις παμπάλαιες κτηριακές εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί πάντως ότι υπήρξε κα παραίνεση του υπουργού Παιδείας, ώστε «να ξεπεραστούν οι διαφορές ανάμεσα σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά», καθώς δεν προάγουν το καλό της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε την σύσταση Περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων, τα οποία θα έχουν τον πρώτο λόγο για εκπαιδευτικά θέματα της κάθε Περιφέρειας και για ίδρυση νέων σχολών. Στα ΠΑΣ θα συμμετάσχουν το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το ΕΒΕ και εκπαιδευτικοί φορείς. Επίσης, ανακοίνωσε ότι προωθείται νέος νόμος για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, για την αντιμετώπιση κάποιων «υπερβολών» που παρατηρούνται. Επισήμανε ακόμη τις μεγάλες δαπάνες σε συγγράμματα και πρόσθεσε ότι προωθείται η λύση των ηλεκτρονικών βιβλίων, στα οποία θα έχουν πρόσβαση άπαντες, ώστε να περιοριστεί το κόστος των εκτυπώσεων.

Επίσης, ο υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νίκο Ασημόπουλο και την πρόεδρο της Σχολής της Φλώρινας

Ακόμη, ο Κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο της κωμόπολης, ανταποδίδοντας την επίσκεψη που του έκαναν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου. Ενώπιον του δημάρχου Κώστα Θεοδωρίδη, μαθητών, καθηγητών και φορέων της περιοχής, ο υπουργός Παιδείας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου να μετατραπεί σε Δημόσια Βιβλιοθήκη. Επίσης, δήμαρχος και φορείς έθεσαν το αίτημα για κατασκευή κτηριακού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου. Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, αλλά δεν δεσμεύτηκε, καθώς όπως είπε, τα αιτήματα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι πολλά, αλλά η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Στο Γυμνάσιο Αμυνταίου ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με καθηγητές και μαθητές, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, ο Κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε και το δημοτικό σχολείο Ξινού Νερού.

Από το Αμύνταιο μετέβη στη Φλώρινα, όπου επισκέφτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και το συστεγαζόμενο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα ενημέρωσε τον υπουργό για τη λειτουργία των δύο σχολείων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στους κινδύνους των μαθητών από τη χρήση του διαδικτύου. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας είναι η εισαγωγή ενός μαθήματος για την προστασία των κινδύνων από τη χρήση του Διαδικτύου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας