Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας ΝΔ σε Βόϊο και Φλώρινα: “Ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια – Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα”

Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας ΝΔ σε Βόϊο και Φλώρινα: “Ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια – Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα”

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η Νέα Δημοκρατία δίνει προεκλογικό στίγμα στις κοπές βασιλόπιτας, και οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις

Στη Σιάτιστα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βοΐου του κόμματος. Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, αφού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εντυπωσιακά μεγάλου για τα δεδομένα της εποχής αριθμού μελών και φίλων της ΝΔ.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης, και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Θωμάς Παπαγούσιας, υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα τον κ. Αυγενάκη, δείχνοντας αγωνιστική ετοιμότητα εν όψει των πολιτικών αλλαγών που έρχονται.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται σε ένα τόπο ευλογημένο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με την Μακεδονία και στους Κρήτες που ήρθαν και πολέμησαν εδώ στον Μακεδονικό Αγώνα.

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη χώρα με αφορμή τις κομματικές εκδηλώσεις, σχολίασε: «Αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα είναι πρωτοφανές, έχουν γίνει από το Γενάρη 150 τέτοιες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και αυτό εκτός από εγρήγορση του κόσμου δηλώνει και μια ανησυχία και μια αγωνιστικότητα απέναντι στις ανάγκες, της χώρας μας, απέναντι στις δυσκολίες που έχει κάθε πολίτης, κάντε ό,τι μπορείτε για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και για να κάνουμε το καλύτερο μία μόνο λύση υπάρχει. Να στηρίξουμε τη μόνη, ισχυρή, υπεύθυνη δύναμη που λέγεται Νέα Δημοκρατία, να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, όλη μας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που ηγείται της ΝΔ, που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αλλά και την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ με την προοπτική εκλογών ο Γραμματέας της ΝΔ σχολίασε: «Από τη στιγμή της εκλογής τους, κλείσαμε πληγές, ενώ σήμερα η ΝΔ προηγείται μακράν του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και η διαφορά μεγαλώνει και η ψαλίδα ανοίγει. Δεν είναι όμως μόνο αυτά αλλά είναι και μια σειρά από ποιοτικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει τι χρειάζεται η Χώρα στο τιμόνι της την επόμενη μέρα». Απηύθυνε κάλεσμα ενότητας, καθώς όπως τόνισε όταν η ΝΔ κατάφερε να κατακτήσει κορφές ήταν ενωμένη, πίστεψε στην περπατησιά και τον βηματισμό του προέδρου της και ζήτησε να το κάνει και τώρα αυτό το κόσμος της ΝΔ.  Ζήτησε από όλα τα στελέχη να δουλέψουν με ένταση και ευσυνειδησία όποτε κι αν γίνουν εκλογές, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ στο Ν. Κοζάνης δεν θα έχει έναν μονάχα βουλευτή αλλά πολύ περισσότερους. Ζήτησε επίσης, να μην υπάρξουν αλαζονικές συμπεριφορές από κανέναν, αλλά όλοι μαζί να εργαστούν υπεύθυνα,  για να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η καταστροφική κυβέρνηση Τσίπρα από την εξουσία. «Εμείς ξέρουμε πως η επόμενη μέρα είναι μια μέρα ναρκοπέδιο, όμως επιλογή μας είναι να αναλάβουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την ευθύνη που μας αναλογεί, έχοντας ένα σχέδιο, μια στρατηγική και μια υπευθυνότητα, να υλοποιήσουμε όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας με την υπογραφή Τσίπρα, αλλά και να κάνουμε αυτά που εμείς θεωρούμε σωστά και χρήσιμα για τη χώρα, να δώσουμε μια μάχη για τη λογική και το αυτονόητο».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στο καινοτόμο Μητρώο Στελεχών που τρέχει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με σκοπό να αξιοποιηθούν αξιοκρατικά στελέχη μέσα από την κοινωνία, ενώ μίλησε για την προοπτική άμεσης οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος και εξόφλησης του συνόλου των τραπεζικών του υποχρεώσεων, μετά τις διορθωτικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και στις λαϊκιστικές της μεθόδους, ο Γραμματέας της ΝΔ ζήτησε άμεσα εκλογές, σημειώνοντας πως το όποιο κόστος των εκλογών, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σερβίων-Βελβεντού Φώτης Ζυγούρης, Πολιτευτές, πρώην Βουλευτές, πλήθος Αυτοδιοικητικών, Επιμελητηριακοί, στελέχη της ΝΟΔΕ Κοζάνης και των υπολοίπων ΔΗΜΤΟ του Νομού.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Λευτέρη Αυγενάκη ήταν η Φλώρινα, σε αντίστοιχη εκδήλωση της ΝΟΔΕ του γειτονικού Νομού το βράδυ της ίδιας μέρας. Σε ξενοδοχείο της πόλης, έλαβε χώρα η κοπή της πίτας, η οποία παρουσίασε εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, πρωτοφανή για τα δεδομένα των τελευταίων ετών. Στελέχη από τους τρεις Δήμους του Νομού έδωσαν δυνατό «παρών», και έδωσαν προεκλογικό χρώμα στην ομιλία του Γραμματέα της Π.Ε.. Στο τέλος της εκδήλωσης, το συγκρότημα και οι χορευτές του Συλλόγου Κρητών Νομού Φλώρινας, επεφύλαξαν μία έκπληξη στον Ηρακλειώτη Βουλευτή. Έστησαν ένα μικρό γλέντι προς τιμήν του, στο οποίο ο Λ. Αυγενάκης έδειξε τις εντυπωσιακές χορευτικές του ικανότητες στους παραδοσιακούς χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Τον «χορό της βασιλόπιτας», κλείνει τις επόμενες εβδομάδες, η εναπομείνασα ΔΗΜΤΟ Σερβίων Βελβεντού, όπου πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να παραβρεθεί ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team