Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Λαμπρός ο διήμερος εορτασμός του Ιερού Ναού Aγίου Χριστοφόρου

Λαμπρός ο διήμερος εορτασμός του Ιερού Ναού Aγίου Χριστοφόρου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Πλήθος πιστών συμμετείχε και στον φωτεινό εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου (το Δάκρυ της Παναγιάς) του ομωνύμου χωριού του Δήμου Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2017  προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου των οδηγών.

Τη Δευτέρα 8-5-2017 το απόγευμα  τελέστηκε Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός , Αρτοκλασία και Λιτανεία , παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Μπακάλη ,εκπροσώπων φορέων και σύσσωμου του χωριού.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αναστάσιμος Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη, καθώς για πρώτη φορά απουσίαζε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος λόγω κάποιας έκτακτης υποχρέωσης στη Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο αξιόλογος και ακάματος Εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Ελευθέριος Παλαμάς, προσέφερε  το καθιερωμένο κόκκινο αυγό σε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο ισόγειο  του Ιερού Ναού από τις ενορίτισσες ,ενώ  για μία ακόμα φορά η Εκκλησία ξεχώρισε για τον όμορφο εορταστικό διάκοσμό της.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου