Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΚΚΕ: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη – Ποντοκώμη

ΚΚΕ: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη – Ποντοκώμη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ σε Μαυροπήγη- Ποντοκώμη στη Π.Ε Κοζάνης, για άλλη μια φορά, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας καθώς είναι απλήρωτοι 2 μήνες (Ιούνη- Ιούλη).

Οι ευθύνες βαραίνουν την ΔΕΗ Α.Ε που καθυστερεί στην καταβολή των χρημάτων για την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και το υπουργείο πολιτισμού που μειώνει τη χρηματοδότηση και περικόπτει προσωπικό, το οποίο διεκπεραιώνει και τις διαδικασίες μισθοδοσίας, στις εφορίες αρχαιοτήτων.

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές αναγκάζονται να παρέχουν την εργασία τους εδώ και 2 μήνες απλήρωτοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν διαμορφώσει χιλιάδες νόμους ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα Ιούνη- Ιούλη στους συμβασιούχους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές και να πληρώνονται πλέον κανονικά κάθε μήνα.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στις εφορίες αρχαιοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργασιών με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team