Αρχική > Slider > Καταγοήτευσε η παράσταση “Η Αντιγόνη …αλλιώς” του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Καταγοήτευσε η παράσταση “Η Αντιγόνη …αλλιώς” του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μια πραγματικά εντυπωσιακή θεατρική παράσταση με τίτλο “Η Αντιγόνη …αλλιώς” που παρουσίασε η θεατρική ομάδα “Το άρμα του Τρίτου” του 3ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας, απόλαυσε το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε για δύο μέρες (14 και 17 Απριλίου) το αμφιθέατρο του σχολείου και καταχειροκρότησε τους συντελεστές της.

3

Επρόκειτο για μια εκπληκτική, επαγγελματική δουλειά από ερασιτέχνες, όπως ορθά επισήμανε ο υποδιευθυντής του σχολείου Θανάσης Κυριακίδης, ο οποίος βοήθησε μαζί με τους μαθητές του τμήματος Δομικών Έργων στο τεχνικό κομμάτι, ιδιαίτερα στη δημιουργία των σκηνικών. Σημείωσε ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά το σχολείο ετοίμασε και παρουσίασε μια θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων προσφέροντας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Η παράσταση “Η Αντιγόνη …αλλιώς” που ήταν μια διασκευή της Αντιγόνης του Σοφοκλή, στηρίχθηκε σε κείμενα που έγραψε η Φιλόλογος Μελίνα Αποστολίδου, η οποία χαρακτήρισε το έργο μια παρωδία. «Μια παρωδία στην οποία θίγονται πολιτικά θέματα, ο αυταρχισμός του ηγέτη και οι μεσσιανιστικές του αντιλήψεις, το φαινόμενο της κοινωνικής παθητικότητας το οποίο είναι πολύ έντονο στην εποχή μας και το ατομικιστικό πνεύμα της εποχής, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές στο σήμερα. Φυσικά υπάρχει μια γυναίκα που αψηφά τον κίνδυνο, το θάνατο τον ίδιο κι αντιστέκεται στην εξουσία. Μια γυναίκα, ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης, που μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για την εποχή μας», δήλωσε η κ. Αποστολίδου.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης, Φιλόλογος Αγγλικών, Ευγενία Καφετζή, αναφέρθηκε στις πολύ ωραίες στιγμές που μοιράστηκε η θεατρική ομάδα στο ανέβασμα του έργου, λέγοντας πως «τα παιδιά δούλεψαν με πάρα πολλή αγάπη, με πολύ μεράκι, διαθέτοντας πολύ από το χρόνο τους, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.»

Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στο χρόνο που διέθεσαν οι μαθητές για το ανέβασμα της παράστασης αυτής, καθώς πρόκειται για ενήλικους μαθητές οι οποίοι έχουν τις δουλειές και τις οικογένειές τους και ειδικά στους σημερινούς καιρούς υπάρχουν και οικονομικά προβλήματα. «Ήταν μια πολύ σημαντική προσπάθεια και η προσπάθειά τους αξίζει διπλά, γιατί αν και πάνε στη δουλειά και στο σχολείο διαθέτουν χρόνο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις που είναι πολύ σημαντικές, όπως το θέατρο. Άλλωστε, μια αγαπημένη μου ατάκα από το έργο είναι αυτή που λέει ότι με το θέατρο ο άνθρωπος γελάει, πονάει, λυτρώνεται!»

Την χαρά του για το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης εξέφρασε ο διευθυντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ. Χαράλαμπος Χαριζόπουλος, όπως και για το γεγονός ότι η παράσταση άρεσε πάρα πολύ στον κόσμο που κατέκλυσε κυριολεκτικά για δύο μέρες το αμφιθέατρο του σχολείου. «Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια» είπε, σημειώνοντας ότι «οι μαθητές του σχολείου αγκαλιάζουν με πολλή αγάπη τις δράσεις που διοργανώνει το σχολείο, καθώς εκτός από το ανέβασμα θεατρικής παράστασης το σχολείο διοργανώνει κι άλλες δράσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.»

2IMG_7680IMG_7681

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη