Αρχική > Ποντιακά > Κ. Φωτιάδης: Χαιρετίσματα στους συνέδρους. Εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι

Κ. Φωτιάδης: Χαιρετίσματα στους συνέδρους. Εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Σε μία ιστορική καταγγελία λίγες ώρες πριν έναρξη του 8ου Παγκόσμιου (που μόνο παγκόσμιο δεν θα είναι) Συνεδρίου Ποντιακού Ελληνιμού, προχώρησε ο ομ. καθηγητής Ιστορίας, Κώστας Φωτιάδης.
Χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο πολέμιο του αγώνα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Σιούφα, ο οποίος αναμένεται να δώσει το παρών στο συνέδριο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο e-Pontos, με την ολοκλήρωση του ιστορικού 14τομου έργου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο παρουσία των τότε βουλευτών Χάρη Καστανίδη και Σάββα Τσιτουρίδη, του ζήτησε να βγει ένας ξεχωριστός από το 14τομο έργο, και ο οποίος θα μεταφραζόταν σε έξι γλώσσες με σκοπό να μπορούσε να διατεθεί, έχοντας και τη σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής, σε πρεσβείες, προξενεία, βιβλιοθήκες πανεπιστημίων του εξωτερικού.
Η έκδοση του τόμου στα Ελληνικά προχώρησε, ο κ. Φωτιάδης δεν δέχτηκε να λάβει καμία αποζημίωση, παραχώρησε τα δικαιώματα του βιβλίο εφ” όρου ζωής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όμως μάταια περίμενε την έκδοση του επίτομου στις έξι γλώσσες μια και η αλλαγή κυβέρνησης βρίσκει στη θέση του προέδρου  της Βουλής τον Δημήτρη Σιούφα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ…
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team