Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Γ. Αντωνιάδης: Η κοροϊδία με τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων συνεχίζεται…

Γ. Αντωνιάδης: Η κοροϊδία με τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων συνεχίζεται…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη με θέμα την μετεγκατάσταση της κοινότητας Αναργύρων του Ν. Φλώρινας.

Παρακάτω η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,
Όταν επισκεφτήκατε την κοινότητα Αναργύρων του Νομού Φλώρινας στις 11 Ιουνίου 2017 με αφορμή την «μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου», δεσμευτήκατε ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα δίνατε άμεση λύση μέσω σχετικής τροπολογίας που θα καταθέτατε στη Βουλή. Με δεδομένο πως απαιτείται και επιπρόσθετος χρόνος για τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η λύση στο πρόβλημα θα ερχόταν σε περίπου ένα μήνα από την κατολίσθηση. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου και ουδεμία ενέργεια έχει γίνει από την πλευρά του υπουργείου σας προς επίλυση του θέματος. Η κοροϊδία διαδέχεται η μία την άλλη και η λύση αναβάλλεται συνεχώς.
Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις σχετικά με την μετεγκατάστασή τους. Ο χειμώνας στη Φλώρινα δεν θα αργήσει να έρθει και είναι βαρύς. Οι κάτοικοι θα πρέπει να γνωρίζουν αν και πότε θα μετακινηθούν σε άλλη περιοχή προκειμένου να προετοιμαστούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους που σε μερικές εβδομάδες θα κληθούν να εγγραφούν στο σχολείο. Παράλληλα, πολλά είναι τα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Επιτέλους ξεκαθαρίστε τι προτίθεστε να κάνετε. Ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε και με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να δώσετε λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης της κοινότητας Αναργύρων Ν. Φλώρινας ώστε οι κάτοικοι να γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους;

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team