Αρχική > Slider > Φόβοι για αδυναμία καταβολής μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ μετά τον Ιούνιο – Στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας

Φόβοι για αδυναμία καταβολής μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ μετά τον Ιούνιο – Στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Μπορεί το έκτακτο 27ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, να γίνεται προκειμένου να ενταχθούν στα όργανά του περισσότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο η είδηση που “έσκασε” κατά την έναρξη των εργασιών του προέρχεται από το χώρο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, φόβους για αδυναμία καταβολής μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ από τον ερχόμενο Ιούνιο εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, κάνοντας αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση λόγω ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ ανήλθαν στα 3 δις ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. «Είναι ζήτημα εάν η ΔΕΗ θα μπορεί να πληρώσει μισθούς του τακτικού προσωπικού μετά τον Ιούνιο», είπε και καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα «έκλεινε το μάτι στους κακοπληρωτές».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε επίσης ανησυχία και για το ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης με τους δανειστές για τα ενεργειακά, λέγοντας ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, καθώς η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια δίνη», είπε, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν περπατάει η απελευθέρωση διερωτήθηκε:  «Εάν μπει το δίλημμα για κλείσιμο μονάδων ή πώληση της ΔΕΗ τι θα κάνουμε;», για να προσθέσει ότι «τώρα κινδυνεύουμε να την πάθουμε με τον χειρότερο τρόπο», κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι «αυτή η προσπάθεια παράτασης του προβλήματος είναι για να βοηθά εκλογικά την κυβέρνηση».

Στα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης, Παντελής Καραλευθέρης, ο οποίος όχι μόνο δεν διέψευσε αλλά ενίσχυσε τους παραπάνω φόβους του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, λέγοντας πως θα πληρώσει η ΔΕΗ προμηθευτές, εργολάβους ή τους εργαζόμενους όταν δεν πληρώνεται η ίδια.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη