Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Έρχονται οι τεχνικοί της CMEC για να «μετρήσουν» το project Μελίτη ΙΙ – Την Άνοιξη η καθοριστική απόφαση

Έρχονται οι τεχνικοί της CMEC για να «μετρήσουν» το project Μελίτη ΙΙ – Την Άνοιξη η καθοριστική απόφαση

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικών της Κινεζικής εταιρείας CMEC, προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή της Φλώρινας όπου λειτουργεί η μονάδα Μελίτη Ι και όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί, εφόσον τελικά αποφασιστεί, η δεύτερη μονάδα Μελίτη ΙΙ.

Δουλειά των τεχνικών είναι να αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα «επί του πεδίου», δηλαδή τις υφιστάμενες υποδομές (μονάδα, ορυχεία κ.λπ.), την ίδια την περιοχή, και να συντάξουν σχετική έκθεση προς τη διοίκηση της Κινεζικής εταιρείας, έκθεση η οποία θα είναι καθοριστική παράμετρος για τις περαιτέρω αποφάσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών. Συγκεκριμένα οι Κινέζοι έχουν στείλει δύο λίστες τεχνικών και οικονομικών ερωτημάτων προς τη ΔΕΗ (μία το Σεπτέμβρη και μία στο τέλος Νοέμβρη) στις οποίες έχει απαντήσει η ελληνική εταιρεία.

Από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί (και άλλες που πιθανόν θα ζητηθούν) καθώς και από την έκθεση του τεχνικού κλιμακίου, θα κριθεί εάν οι Κινέζοι θα θεωρήσουν ως βιώσιμη τη δημιουργία της νέας μονάδας ή όχι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί την ερχόμενη Άνοιξη.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team