Αρχική > Slider > ΕΟΡΔΑΙΑ: Τέσσερις μήνες χωρίς γιατρό οι γέροντες της Ερμακιάς

ΕΟΡΔΑΙΑ: Τέσσερις μήνες χωρίς γιατρό οι γέροντες της Ερμακιάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πάνε τουλάχιστον 4 μήνες που έπαυσε να επισκέπτεται αγροτικός γιατρός την Ερμακιά, Τοπική Κοινότητα του δήμου Εορδαίας, με αποτέλεσμα οι γέροντες του χωριού να μην μπορούν καν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους και να αναγκάζονται να τρέχουν σε άλλα χωριά ή ακόμα και στην Πτολεμαΐδα.

Το πρόβλημα, όπως είχε αποκαλύψει ο “e-ptolemeos.gr” στις 8 Μαρτίου 2017 (δείτε ΕΔΩ) οφείλεται στο γεγονός ότι η γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Καρυοχωρίου που εξυπηρετούσε τον πληθυσμό και των γειτονικών Τοπικών Κοινοτήτων Ερμακιάς και Σπηλιάς της δημοτικής ενότητας Αγίας Παρασκευής, λείπει εδώ και 4 μήνες σε αναρρωτική άδεια αλλά οι ιθύνοντες δεν έχουν μεριμνήσει ακόμη να βρουν αντικαταστάτη.

«Τέσσερις μήνες έχει να έρθει γιατρός στην Ερμακιά, από τότε που λείπει σε αναρρωτική άδεια η γιατρός και που υποτίθεται ότι θα φρόντιζαν να την αναπληρώσουν, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτε απολύτως», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ερμακιάς Δημήτρης Σακελλάρης, στον “e-ptolemeos.gr”.

Ανέφερε ότι «για την ακρίβεια κανένα από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής δεν έχει γιατρό αυτούς τους 4 μήνες. Στέλνουν από καιρό σε καιρό γιατρό στον Άγιο Χριστόφορο ή στο Καρυοχώρι για τις ανάγκες των κατοίκων Καρυοχωρίου, Ερμακιάς και Σπηλιάς και με καλούν να ενημερώσω τους χωριανούς που χρειάζονται γιατρό να πάνε στα άλλα χωριά για να εξυπηρετηθούν».

«Μάς έχουνε σαν χωριό μόνιμα ριγμένους», είπε ο πρόεδρος της Ερμακιάς, για να σημειώσει: «Έτσι αισθανόμαστε αφού εξακολουθούν να μην εξυπηρετούν τους κατοίκους και ιδίως τους γέροντες ενός χωριού όπως η  Ερμακιά, που βρίσκεται 17-18 χιλιόμετρα μακριά από την Πτολεμαΐδα», και συμπλήρωσε: «Εάν οι γέροντες της Ερμακιάς που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους βρουν αμάξι για να πάνε στον Άγιο Χριστόφορο ή στο Καρυοχώρι κατεβαίνουν και  στην Πτολεμαΐδα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να  μεταναστεύσουμε εμείς γιατί δεν μπορεί το κράτος να φροντίσει να έρχεται αγροτικός γιατρός στην Ερμακιά; Τόσο δύσκολο είναι ανεβεί μια στο τόσο ο γιατρός που στέλνουν και στην Ερμακιά; Γιατί οι κάτοικοι μεγάλης ηλικίας χάνουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους που είναι μια φορά τον μήνα».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη