Αρχική > Slider > Ταλαιπωρία στην Ερμακιά από την κατασκευή δικτύου ύδρευσης – Μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των δρόμων

Ταλαιπωρία στην Ερμακιά από την κατασκευή δικτύου ύδρευσης – Μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των δρόμων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της Ερμακιάς, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, έχει προξενήσει το έργο του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού, διότι καθυστερεί σημαντικά η αποκατάσταση δρόμων που έχουν σκαφτεί, καθώς προέκυψε πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να έχει σταματήσει τις εργασίες εδώ και 3-4 μήνες.

«Έχει γίνει μεγάλο μέρος των εργασιών, έχουν σκαφτεί οι δρόμοι για να αποκατασταθούν τα ασφαλτικά και έχει πέσει πίσσα, έγινε δηλαδή όλη η προεργασία για την αποκατάσταση των σκαμμένων δρόμων, αλλά πάγωσαν οι εργασίες, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρεται ο κόσμος γιατί ταλαιπωρείται σε καθημερινή βάση. Οι κάτοικοί γκρινιάζουν ότι έχουν σπάσει τα αυτοκίνητά τους και ότι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς, Δημήτρης Σακελλάρης. Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναδόχου, οφείλεται στο ότι δεν πληρώνεται και δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες.

Το θέμα έφθασε και στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, καθώς στην τελευταία συνεδρίασή του ο δ.σ. της αντιπολίτευσης, Στέφανος Μπίγγας, κατέθεσε ερώτηση προς τον δήμαρχο ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί καθυστερεί η αποκατάσταση των δρόμων στην Τ.Κ. Ερμακιάς, και εάν υπάρχει πράγματι πρόβλημα με την πίστωση του έργου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης, ανέφερε ότι το όλο έργο εξελίχθηκε σε συνεργασία του αναδόχου και της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς, σημειώνοντας ότι λόγω των επιπλέον εργασιών που βγήκαν στην πορεία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί όλο το δίκτυο. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση του έργου είπε ότι έχει σταματήσει ο ανάδοχος επειδή δεν υπήρχαν χρήματα στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. «Τελευταία ήρθαν κάποια χρήματα του 2013 και μάλιστα όχι όλο το ποσό του 2013, άρα πήραμε έναντι του 2013». Τόνισε ωστόσο ότι υπέγραψε τα εντάλματα, γατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες από τον Τοπικό Πόρο για να πληρωθεί ο ανάδοχος, οπότε ό,τι μπορεί συμβατικά να γίνει θα ολοκληρωθεί».

Σημειώνεται ότι το έργο του δικτύου αποχέτευσης στην Ερμακιά σύμφωνα με τη σύβαση θα έπρεπε έχει  ολοκληρωθεί στις 31/12 του 2016, αλλά δόθηκαν παρατάσεις και λόγω των δυσκολιών που προέκυψαν κατά την υλοποίησή του εξ αιτία τους πετρώδους εδάφους του οικισμού ο οποίος είναι χτισμένος στους πρόποδες του Βερμίου όρους.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη