Αρχική > Slider > Εγκρίθηκε η χωροθέτηση των Κοιμητηρίων στο νέο Οικισμό Μαυροπηγής – Και η οριοθέτηση των ρεμάτων – Από το Δημ. Συμβούλιο Εορδαίας

Εγκρίθηκε η χωροθέτηση των Κοιμητηρίων στο νέο Οικισμό Μαυροπηγής – Και η οριοθέτηση των ρεμάτων – Από το Δημ. Συμβούλιο Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την χωροθέτηση των Κοιμητηρίων στο νέο Οικισμό της Μαυροπηγής, Τοπική Κοινότητα του δήμου Εορδαίας που βρίσκεται σε διαδικασία μετεγκατάστασης κατόπιν απαλλοτρίωσης του οικισμού για τις ανάγκες επέκτασης του ομώνυμου ορυχείου της ΔΕΗ, στη νέα θέση που επέλεξαν οι κάτοικοι για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του (29/6/17).

Συγκεκριμένα το σώμα ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος , Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του δήμου, η οποία κατέθεσε το σχετικό τοπογραφικό –  κτηματολογικό διάγραμμα όπου αποτυπώνεται η θέση των Κοιμητηρίων του νέου Οικισμού Μαυροπηγής. «Η έκταση των Κοιμητηρίων στη Νέα Μαυροπηγή  αποτελείται από ιδιωτικές εκτάσεις, συνολικής επιφάνειας 5 στρεμμάτων», όπως δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στον τομέα Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανέστης Καραφουλίδης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε την οριοθέτηση των ρεμάτων στην περιοχή μετεγκατάστασης της Νέας Μαυροπηγής, καθώς στο πλαίσιο της έγκρισης της Πολεοδομικής μελέτης μετεγκατάστασης οικισμού Νέας Μαυροπηγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση να οριοθετηθούν τα ρέματα που βρίσκονται εντός της περιοχής στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος οικισμός, ώστε να μείνει καθαρός ο οικοδομήσιμος χώρος.

Μετά την έγκριση από το Δ.Σ. η απόφαση θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης των ρεμάτων στον οικισμό  Νέας Μαυροπηγής, σημείωσε ο κ. Καραφουλίδης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη