Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στη δημοτική βιβλιοθήκη Πρεσπών

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στη δημοτική βιβλιοθήκη Πρεσπών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού διοργανώθηκαν από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 5 και 12 Μαρτίου 2017 στα πλαίσια του προγράμματος «Απ” άκρη σ” άκρη» σε συνεργασία με τον Δήμο και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στον Λαιμό Πρεσπών. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν μαθητές του Γυμνασίου της Πρέσπας (Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαιμού).

Στο θεατρικό παιχνίδι, διδάσκονται θεατρικές δεξιότητες ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά και οι έφηβοι διασκεδάζουν, καλλιεργούν τη φαντασία τους, χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους και πλουτίζουν τις εμπειρίες τους.

Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν να δημιουργήσει στους εφήβους ερεθίσματα που καλλιεργούν την κοινωνικότητα, τον αλληλοσεβασμό, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την πρωτοβουλία και την αίσθηση της ευθύνης .

Τα παιδιά, γνωρίστηκαν με τον «πραγματικό» χώρο στον οποίο κινούνται, καλλιέργησαν μέσω παιχνιδιών εμπιστοσύνης τις διαπροσωπικές τους σχέσεις εντός της ομάδας, ενώ με μοναδικό μέσον, το μυαλό τους, αξιοποίησαν την φαντασία τους!

Τέλος, μέσω των τεχνικών δραματοποίησης  ιστορίας και αυτοσχεδιασμών, καλλιεργήθηκε η δημιουργική σκέψη και η φαντασία λόγου και κίνησης υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει το θέατρο ως τέχνη συνδυάζοντας θέαση και δράση με την ομαδική λειτουργία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team