Αρχική > Slider > Το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΕ

Το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της 24- 2-2017.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Σπενδαμίδης ανέφερε: «Η ΚΕΔΕ  μετά την εκ νέου έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, καταθέτει προς έγκριση τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης για το 2017 που συνοδεύεται από ανάλυση και είναι ισοσκελισμένος με μία απόκλιση του 10% στο ποσό των 610.097 ευρώ. Στο σκέλος των εσόδων περιλαμβάνονται διασφαλισμένα ποσά από κονδύλια των δομών κοινωνικής πρόνοιας από τα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΜΠΑΛΕΤΟ, ΔΗΠΑΙΘΕ κ.α. Στα δε έσοδα περιλαμβάνονται προηγούμενες οφειλές σε δεδουλευμένα, προμηθευτές, ασφαλιστικές εισφορές, αμοιβές προσωπικού, φόρους και λειτουργικά έξοδα. Τα συνολικά έσοδα των δραστηριοτήτων της ΚΕΔΕ ανέρχονται στις 440.097 ευρώ, ενώ τα έξοδα στις 610.097 ευρώ. Η χρηματοδότηση που θα προέλθει από το Δήμο ανέρχεται στις 170.000 ευρώ και θα απορροφηθεί σταδιακά με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης αναφερόμενος στην απόσυρση του θέματος από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι: «Το  Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει αποφάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου, που πρέπει να έρθουν προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του. Η απόφαση της ΚΕΔΕ για έγκριση του προϋπολογισμού της που ήρθε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ένα λάθος στο σκέλος των εσόδων, που έπρεπε υποχρεωτικά να διορθωθεί. Δεν ήταν λοιπόν θέμα παραποίησης της εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μία υποχρεωτική διόρθωση την οποία θα έπρεπε να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο».    

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου