Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα που γίνεται σε ελάχιστό χρόνο. Γευστικότατη, μαλακή τυρόπιτα! Το υγρό μείγμα που προσθέτουμε πάνω από τα τυριά και τα φύλλα, τα διαποτίζει και τα μαλακώνει και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα με τσουρέκι

Ένα πεντανόστιμο γλυκό που μας δίνει λύση για το τι να κάνουμε το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα. Αξιοποιήστε με μία απλή και γρήγορη συνταγή το τσουρέκι που δεν φάγατε και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πασχαλινά κουλουράκια

Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι Πάσχα θα μυρίσει… και αφού Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται, πάμε να δούμε μία συνταγή για κουλουράκια τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα, με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Mαγειρίτσα με κοτόπουλο

Η μαγειρίτσα είναι παράδοση για το τραπέζι μετά την Ανάσταση. Αν και λάτρης της κλασσικής μαγειρίτσας, σας ετοίμασα μία παραλλαγή με κοτόπουλο, μία σούπα νόστιμη, πολύ πιο εύκολη από την κλασσική μαγειρίτσα, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο! Ένα σιροπιαστό γλυκό με πολλούς οπαδούς, φτιαγμένο με πολύ εύκολο τρόπο καθώς δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας και μπορεί να το φτιάξει και μια αρχάρια νοικοκυρά. Καλύτερο γαλακτομπούρεκο δεν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κουρκουμπίνια

Σιροπιαστά κουρκουμπίνια! Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά χάρις στο τραγανό αλλά ζουμερό τους φύλλο. Ένα γλυκό πολύ οικονομικό, το οποίο το ετοιμάζετε αμέσως μόλις τελειώσετε την ανάγνωση της συνταγής γιατί έχει ελάχιστα υλικά που ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Παράδοση στο ελληνικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Πρόκειται για ένα πιάτο που η έντονη γεύση της σκορδαλιάς συμπληρώνει τόσο ταιριαστά τον τηγανιτό μπακαλιάρο. Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με ντομάτα και πιπεριές

Απλή, νηστίσιμη και πεντανόστιμη μανιταρόπιτα. Μια πολύ γρήγορη και εύκολη πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που ενώ μένει στο κλίμα των ημερών, δεν στερείται νοστιμιάς και απόλαυσης.   Υλικά : 2 φύλλα σφολιάτας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας. Είναι ελαφρύ, αφράτο, γευστικότατο με ελαφρώς υγρό το εσωτερικό του και πανεύκολο στην ετοιμασία του με υλικά που έχουμε όλοι στην ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λαγάνα

Η λαγάνα είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι την Καθαρά Δευτέρα, μετά ακολουθούν όλα τα υπέροχα φαγητά και η λίστα είναι μεγάλη! Δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη δική σας λαγάνα στο σπίτι, η ...

Διαβάστε Περισσότερα »