Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο

Το γιουβετσάκι είναι ένα από τα ωραία φαγάκια, αυτά που λέμε Κυριακάτικα. Το έφτιαξα με πικάντικο λουκάνικο Πηλίου και αν και χωριάτικο δεν ήταν καθόλου βαρύ, γευστικότατο, η νοστιμιά του με ενθουσίασε! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο

Αξεπέραστη παραδοσιακή γεύση, πεντανόστιμη πίτα με κιμά και πράσο, με ιδιαίτερο χωριάτικο φύλλο! Χορταστική και λαχταριστή πίτα που μπορείτε να την απολαύσετεκαι σαν κυρίως πιάτο, συνοδευόμενη από μία σαλάτα. Επίσης, μπορείτε να ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μπακλαβάς Παραδοσιακός

  Ένα πεντανόστιμο γλυκό ιδιαίτερο σε γεύση και υφή, γίνεται σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, κόβεται τρίγωνα, τετράγωνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνο με καρύδι, ή και με αμύγδαλο ή μόνο με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η Πρωτοχρονιά, το γαλακτομπούρεκο και η κυρία Βάσω

  Καθώς ξημέρωνε Κυριακή , Πρωτοχρονιά , η κυρία Βάσω σηκώθηκε από το χαρτοκιβώτιο της , δίπλα στον κάδο της εκκλησίας …  Σηκώθηκε χτενίστηκε κοιτάζοντας το μισοσπασμένο καθρεφτάκι της , έριξε λίγο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας

  Αυτή είναι η τελευταία συνταγή που θα ανεβάσουμε για το 2016 και δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από Βασιλόπιτα! Γευστικότατη  βασιλόπιτα με καρύδια και γλάσο λευκής σοκολάτας. Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »