Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα που γίνεται σε ελάχιστό χρόνο. Γευστικότατη, μαλακή τυρόπιτα! Το υγρό μείγμα που προσθέτουμε πάνω από τα τυριά και τα φύλλα, τα διαποτίζει και τα μαλακώνει και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Η Μαρίκα, ο Σώτος και το Τζατζίκι

    Η Μαρίκα καθόταν στο τραπεζάκι της  αυλή στεναχωρημένη περιμένοντας την φιλενάδα της την Δέσπω να πιούν τον πρωινό τους καφέ … ΔΕΣΠΩ  Τι έπαθες μαρή φιλενάδα και είσαι σαν την ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα με τσουρέκι

Ένα πεντανόστιμο γλυκό που μας δίνει λύση για το τι να κάνουμε το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα. Αξιοποιήστε με μία απλή και γρήγορη συνταγή το τσουρέκι που δεν φάγατε και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πασχαλινά κουλουράκια

Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι Πάσχα θα μυρίσει… και αφού Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται, πάμε να δούμε μία συνταγή για κουλουράκια τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα, με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Το νηστίσιμο παγωτό, η κυρία Γεωργία και η νηστεία

– ΓΕΩΡΓΙΑ  Νηστίσιμο παγωτό και χαζά… Που στη εποχή μου τέτοια πράματα , τότε έκανες νηστεία σήμαινε έκανες νηστεία αν και να σου πω τώρα που το δοκιμάζω δεν είναι και άσχημο… ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Mαγειρίτσα με κοτόπουλο

Η μαγειρίτσα είναι παράδοση για το τραπέζι μετά την Ανάσταση. Αν και λάτρης της κλασσικής μαγειρίτσας, σας ετοίμασα μία παραλλαγή με κοτόπουλο, μία σούπα νόστιμη, πολύ πιο εύκολη από την κλασσική μαγειρίτσα, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαλακτομπούρεκο σε ρολάκια

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο! Ένα σιροπιαστό γλυκό με πολλούς οπαδούς, φτιαγμένο με πολύ εύκολο τρόπο καθώς δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας και μπορεί να το φτιάξει και μια αρχάρια νοικοκυρά. Καλύτερο γαλακτομπούρεκο δεν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κουρκουμπίνια

Σιροπιαστά κουρκουμπίνια! Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά χάρις στο τραγανό αλλά ζουμερό τους φύλλο. Ένα γλυκό πολύ οικονομικό, το οποίο το ετοιμάζετε αμέσως μόλις τελειώσετε την ανάγνωση της συνταγής γιατί έχει ελάχιστα υλικά που ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Παράδοση στο ελληνικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Πρόκειται για ένα πιάτο που η έντονη γεύση της σκορδαλιάς συμπληρώνει τόσο ταιριαστά τον τηγανιτό μπακαλιάρο. Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορίες Μαγειρικής: Ο Δημητράκης ο ζαβός, η αγάπη και το πρασόρυζο…

Ο Δημητράκης ο ζαβός, ήταν γύρω στα 35 όταν τον πρωτοείδα στο χωριό, περπατούσε κλωτσώντας μία πέτρα και παραμιλώντας … ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ  Ένα και ένα κάνει δύο, δύο και δύο κάνει τέσσερα, τέσσερα ...

Διαβάστε Περισσότερα »