Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή

Γαστρονομία και διατροφή

Η Αρετή Παπαδοπούλου κλείνει δύο χρόνια δημιουργίας στην …κουζίνα του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ, και σας καλεί σε ένα event γνωριμίας στο σταντ της εφημερίδας στην 10η EGNATIA EXPO

  Τα δύο χρόνια ζωής κλείνει η στήλη «Μαγειρεύοντας με την Αρετή», στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR . Η ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους μας με το ιδιαίτερο ταλέντο στη μαγειρική, Αρετή Παπαδοπούλου, κλείνει ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λεμονόπιτα με καραμελωμένα φύλλα κρούστας

  Καταπληκτική σιροπιαστή λεμονόπιτα με καραμελωμένα φύλλα κρούστας! Γρήγορη, ζουμερή και ανάλαφρη με έντονη τη γεύση λεμονιού! Η αγάπη μου για τα εσπεριδοειδή πάει σε άλλα επίπεδα με αυτή την συνταγή! Φτιάχνεται ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαλατόπιτα

  Συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς βράσιμο της κρέμας. Με μία πλούσια υφή και γεύση, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά, ότι καλύτερο για το κολατσιό των παιδιών, συνοδεύει ωραιότατα τον καφέ μας όλες τις ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ τριαντάφυλλο με κρασί

Το λικέρ τριαντάφυλλου είναι ένα αιθέριο, αρωματικό λικέρ, το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται ήλιο, ούτε ιδιαίτερο κόπο και κυρίως αναμονή. Αυτό το λικέρ θα το λατρέψετε, για την υπέροχη μυρωδιά του, την λεπτή ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Cheesecake φράουλας

Το απόλυτο cheesecake φράουλας! Ελαφρύ, πεντανόστιμο με μία πραγματικά υπέροχη φραουλένια κρέμα, που προσφέρει την απόλυτη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας! Υλικά : 2 πακέτα μπισκότα φράουλας-σοκολάτας 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας 80 γρ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κανελόνια με κιμά

Χορταστικά, νόστιμα κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας! Μία νόστιμη, εύκολη και αγαπημένη μου πολύ συνταγή στο φούρνο για κανελόνια γεμιστά με ζουμερό κιμά! Δεν είναι τόσο δύσκολη όπως ίσως νομίζετε!  Δοκιμάστε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χιονούλα

Απλό, γρήγορο, πολύ ελαφρύ και εύγευστο γλυκό με ινδοκάρυδο, κρέμα και μπισκότα. Ένα γλυκό που θα λατρέψουν ακόμη και οι όχι και τόσο φανατικοί του ινδοκάρυδου (όπως εγώ)! Υλικά : 2 πακέτα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γύρος σπιτικός

Ζουμερός, τραγανός, πεντανόστιμος και κυρίως σπιτικός! Δοκιμάστε τον! Συνοδεύστε τον και με τζατζίκι σπιτικό και δε θα ξαναπαραγγείλετε ποτέ από έξω! Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα Έφη Μπαξεβάνη ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κέικ φράουλας με σοκολάτα

Ένα πολύ ωραίο, ανοιξιάτικο, μυρωδάτο κέικ με άρωμα και γεύση φράουλας με σοκολάτα! Τέλειος ο συνδυασμός! Ένα ωραίο επιδόρπιο για όλες τις ώρες της μέρας.   Την συνταγή μας την έστειλε η ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκι γλυκό με βελούδινη κρέμα

Αναμφίβολα ένα από τα πιο γρήγορα, νόστιμα και ευκολότερα γλυκά που κάνατε ποτέ! Ένα νόστιμο γλυκό, που μπορείτε να κάνετε με το τσουρέκι που έχει περισσέψει, το συγκεκριμένο είχε και λευκή σοκολάτα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αρνί στο φούρνο με πατάτες

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, ένα κλασσικό ελληνικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Γίνεται λουκούμι, παρά την απλότητα των υλικών του, οι πατάτες παίρνουν γεύση από το ζουμάκι και γίνονται πεντανόστιμες! Το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκια

  Το Πάσχα πλησιάζει και τα τσουρέκια έχουν την τιμητική τους! Εξαιρετική συνταγή για νόστιμα, αφράτα τσουρέκια, μαλακά σαν βαμβάκι! Το μοναδικό μυστικό τους είναι η ηρεμία και ο χρόνος για να ...

Διαβάστε Περισσότερα »