Αρχική > Αρθρογραφία > Το αρχοντικό Γρ. Βούρκα αποκτά καινούρια ζωή – Γράφει η Δήμητρα Καραγιάννη

Το αρχοντικό Γρ. Βούρκα αποκτά καινούρια ζωή – Γράφει η Δήμητρα Καραγιάννη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Κούσουλα «Η αγάπη που δεν ξέρει» έγινε αφορμή να «ανακαλύψουμε» ξανά το αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα, ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα, ένα ιστορικό μνημείο, χαρακτηριστικό δείγμα της Δυτικομακεδονικής αρχιτεκτονικής του άλλοτε.

Ανακαινισμένο πια άρτια, δόθηκε στη χρήση των πολιτών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, με μία λογοτεχνική βραδιά, στην οποία πλήθος κόσμου θαύμασε το «καινούριο» αυτό απόκτημα της πόλης και του τόπου. Το ευχάριστο, εκτός των άλλων, είναι πως είναι κάθε μέρα ανοιχτό και επισκέψιμο, καθώς σε αυτό στεγάζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.

Αποτελεί ένα αληθινό στολίδι, ένα σπάνιο κόσμημα στο κέντρο της πόλης μας, το οποίο αξίζει και θα έπρεπε να επισκεφθούν όλα τα σχολεία, ντόπιοι κι επισκέπτες. Η εντυπωσιακή συντήρηση και ανακαίνισή του αποτελεί πραγματικό επίτευγμα. Το αρχοντικό Βούρκα είναι ένας εξαιρετικός χώρος μουσειακός, ένας ιδανικός χώρος εκδηλώσεων, ένα καταπληκτικό σημείο αναφοράς του παρελθόντος της πόλης, που ζωντανεύει μέσα στο παρόν της.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team