Αρχική > Slider > Απογοήτευση στο Συντονιστικό για τη ΔΕΗ – Μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Απογοήτευση στο Συντονιστικό για τη ΔΕΗ – Μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Απογοητευμένοι βγήκαν οι συμμετέχοντες του Συντονιστικού για τη ΔΕΗ, από την σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς εισέπραξαν μόνο …συμπάθεια.

Τα μέλη του Συντονιστικού απευθυνόμενα στον Αλέξη Τσίπρα, του είπαν πως «έχουμε την εξουσιοδότηση από το Συντονιστικό να σας μεταφέρουμε ότι είμαστε ανυποχώρητοι στο αίτημα πως νερά και ενέργεια δεν εκχωρούνται, η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει πάση θυσία υπό δημόσιο έλεγχο και ως εκ τούτου είμαστε κάθετα αντίθετοι με την πώληση σταθμών και ορυχείων της επιχείρησης».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, ναι μεν δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια όχθη σ’ αυτό το θέμα», ωστόσο δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, επικαλούμενος «τις δυσκολίες που υπάρχουν», λόγω και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι «ηγέτιδα» δύναμη στο χώρο της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτες.

Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις των μελών του Συντονιστικού που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αυτή η διαδικασία πώλησης μονάδων της ΔΕΗ μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, οπότε θα παραδώσει την  «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση. Εκ μέρους του Συντονιστικού στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Να σημειωθεί πάντως ότι ερωτηματικά εγείρει και η στάση του Συντονιστικού, καθώς ενώ είναι ολοφάνερη πλέον η γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης για εκχώρηση μονάδων, πράγμα που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το «όργανο», εν τούτοις όχι μόνο δεν οργανώθηκε κάποια κινητοποίηση, αφήνοντας έξω από το Εκθεσιακό τους λιγοστούς εργαζόμενους να διαδηλώνουν μόνοι τους, όταν στην  ουσία τα μέλη του Συντονιστικού με την ιδιότητα που έχει ο καθένας (δήμαρχος κ.λ.π.), συμμετείχαν στο συνέδριο και στην ομιλία Τσίπρα. Μάλιστα οι διαδηλωτές εργαζόμενοι πήραν μια «καλή γεύση» από την αστυνομική βία των ΜΑΤ, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομοκρατία στο Εκθεσιακό ήταν επί ημέρες πρωτοφανής.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας