Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Σμύρνης, Χρυσόστομου, στον Ιερό ναό των Νεομαρτύρων Πτολεμαϊδος το 1989 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/07/2017

Από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Σμύρνης, Χρυσόστομου, στον Ιερό ναό των Νεομαρτύρων Πτολεμαϊδος το 1989 – Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 12/07/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Παρουσία των Εκκλησιαστικών-Πολιτικών και Αστυνομικών αρχών της περιοχής και μεγάλο πλήθος Πιστών της πόλης μας και όχι μόνο, τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Επισκόπου Σμύρνης , Χρυσόστομου, που ο Δήμος μας προσέφερε στο νεόδμητο Ιερό Ναό των Νεομαρτύρων , στην άνω  Πτολεμαϊδα, προς τιμή του νεομάρτυρα,  Επισκόπου Σμύρνης,  που βρήκε οικτρών θάνατο από τις ορδές της Τουρκικής  θηριωδίας.

Να σημειώσουμε ακόμα πως, η δημοτική μας αρχή ανέλαβε όλα τα έξοδα διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του  νέου Ναού των Νεομαρτύρων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της  προτομής  του ΜΑΡΤΗΡΑ Επισκόπου Σμύρνης Χρυσόστομου(φώτο Νο 4.), που ήταν και επιθυμία Του Σεβαστού μας Ιεράρχη Π. Αυγουστίνου Καντιώτη.

Για το έργο και το μαρτυρικό θάνατο του αναφέρθηκαν , τόσο ο Σεβασμιότατος Ιεράρχης  μας, π. Αυγουστίνος, όσο και ο Δήμαρχος μας.

Στη φώτο μας: Το Ιερατείο της πόλης μας με, τον Επίσκοπο μας,  Π. Αυγουστίνο, τους Αρχιερατικούς, π. Μάξιμο και Μανάδη, τους ιερείς της πόλης μας και όχι μόνο, τη Δημοτική μας αρχή με, το Δήμαρχο, Κώστα Μαυρομάτη και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, Ραμπίδη Χαρίλαο, Καλαβρινό Μιχάλη,  Σκόντα  Ιγνάτιο,  Πλακετά  Νίκο,  το γράφοντα με το φωτογραφικό φακό στο… καθήκον και πολλούς άλλους.

Η Προτομή του Μάρτυρα Επισκόπου Σμύρνης Χρυσόστομου.

Η Προτομή του Αγιου Επισκόπου Σμύρνης, Χρυσόστομου, μετοίκησε από το προαύλιο της Εκκλησίας των Νεομαρτύρων και εγκαταστάθηκε σε ένα  γνώριμο του περιβάλλον, στο παλατάκι των συμπολιτών μας, Μικρασιατών .

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team