Αρχική > Ελλάδα > Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά – Ενημερώθηκε ο Τσίπρας για να παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο

Αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για τα ενεργειακά – Ενημερώθηκε ο Τσίπρας για να παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης εξελίσσονται οι εκκρεμότητες στα ενεργειακά, καθώς μετά και την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη Σταθάκη – θεσμών και τη χθεσινή σε τεχνικό επίπεδο, οι διαφορές αντί να γεφυρώνονται διευρύνονται!

Οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω, αντίθετα επιμένουν για άμεση έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, συνδέουν μάλιστα την απαίτηση αυτή με την πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου σχετικά με την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν αποδέχονται να περιληφθεί στη συμφωνία η λύση που έχει προτείνει η ΔΕΗ για πώληση πελατολογίου μέσω θυγατρικών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι στους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα για μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ. Αντίθετα, για την επίτευξη των στόχων, επιμένουν να αυξηθεί δραστικά η ποσότητα του δημοπρατούμενων ποσοτήτων μέσω NOME.

Η κάθετη στάση των θεσμών έχει ανησυχήσει σφόδρα τους επιτελείς του ΥΠΕΝ. Η πάγια διαβεβαίωση του κ. Σταθάκη ότι «δεν είναι τα ενεργειακά που θα εμποδίσουν την αξιολόγηση να κλείσει», έχει δώσει τη θέση της σε αγωνιώδη αναζήτηση διεξόδου, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενημερώθηκε, πέραν της κεντρικής διαπραγματευτικής ομάδας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία για να αμβλυνθούν οι πιέσεις, ειδικά στο θέμα της πώλησης μονάδων.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team