Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Το project και στο Γυμνάσιο

5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Το project και στο Γυμνάσιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Διαβάστε τη στήλη με τα νέα από την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας!

me-ta-matia-tou-5ou

Φέτος για πρώτη φορά τα Γυμνάσια όλης της Ελλάδας θα κάνουν project κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014. Project θα κάνει μόνο η 1η Γυμνασίου καθώς το μάθημα θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Στο σχολείο μας τα project έχουν αναλάβει ο κύριος Δημόπουλος,( καθηγητής Μουσικής) η κυρία Γεωργιάδου,(καθηγήτρια Καλλιτεχνικών) και η κυρία Χριστοδούλου (καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας). Για να ενημερωθούμε καλύτερα για το καινούριο μάθημα, σκέφτηκα να πάρω μία συνέντευξη από τον κύριο Παναγιώτη Δημόπουλο.
Η συνέντευξη…
Τι ακριβώς θα παρακολουθήσουν οι μαθητές κατά την διάρκεια του project;
Θα είναι μια δημιουργική ώρα. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς πρότεινα στους μαθητές 4 δραστηριότητες σε σχέση με την μουσική οι οποίες είναι: παρακολούθηση μίας πρόβας και μίας συναυλίας , δημιουργία ενός βιβλίου για διάφορους μουσικούς καλλιτέχνες , παραδοσιακή μουσική και η 4η προτίμηση ήταν από τα παιδιά, δηλαδή το κάθε παιδί πρότεινε την δική του γνώμη για το τι θα κάνουν φέτος και μέσα από αυτές τις ιδέες εκλέχτηκε μία, η οποία είχε τις περισσότερες ψήφους. Μαζί με την γνώμη του μαθητή και μία από τις παραπάνω τρείς δημιουργήθηκε το project ενός τμήματος .
Θα ωφεληθούν οι μαθητές από το project;
Πιστεύω πως ναι. Μέσα από το project τα παιδιά θα μάθουν να συνεργάζονται ,να δημιουργούν και να καλλιεργούν το κοινωνικό τους ενδιαφέρον. Επίσης κύριος σκοπός του project είναι τα παιδιά να μάθουν να συνεργάζονται μέσα σε ομάδες.
Αναφέρατε πως τα παιδιά θα συνεργάζονται μέσα σε ομάδες. Πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Με βάση λοιπόν αυτά που ψήφισαν οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες ανάλογα με το θέμα που επέλεξαν και όχι ανάλογα με την παρέα ή τα τμήματα.
Ποιος θα είναι ο ρόλος σας μέσα στην τάξη;
Σκοπός μου θα είναι να βοηθάω τον μαθητή, έτσι ώστε εκείνος να μπορεί να συνεργάζεται αλλά και να ενταχθεί σωστά στην κοινωνία. Ένας ακόμα ρόλος όλων των καθηγητών που έχουν αναλάβει τα project είναι να βάλουν τα παιδιά στο κλίμα της έρευνας και της συνεργασίας.
Θα γίνει παρουσίαση των project;
Ναι, στο τέλος της χρονιάς, αυτοί οι μαθητές που έχουν εκλεγεί ως παρουσιαστές από κάθε τάξη, θα παρουσιάσουν σε όλο το σχολείο μας την εργασία που προετοίμαζαν όλη την χρονιά . Η εργασία θα είναι εμπλουτισμένη με αρκετό φωτογραφικό υλικό, απόψεις των μαθητών, κατασκευές και άλλα πολλά.
Και η γνώμη των μαθητών…
Μερικά παιδιά του Α΄3 μας απάντησαν στο ερώτημα πόσο χρήσιμο σας φαίνεται το project; Οι μαθητές Μαρία Κούση, Βασίλης Μουμουλίδης και Βαλεντίνη Παλασίδου είπαν: Μας φαίνεται χρήσιμο και θα είναι μια δραστηριότητα που θα προάγει τη συνεργασία μας και θα μπορούμε να προβάλλουμε τις δικές μας απόψεις. Επίσης θα είναι μια ομαδική δραστηριότητα και μια μεγάλη εμπειρία.
Τα project που θα πραγματοποιηθούν κατά την σχολική χρονιά 2013-3014 με τις καθηγήτριες κυρία Γεωργιάδου και η κυρία Χριστοδούλου είναι τα εξής:
Με την κυρία Γεωργιάδου το Α4 θα έχει ως θέμα « Γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από την τέχνη», ενώ το τελικό τους προϊόν θα είναι έκθεση ζωγραφικής ,γλυπτά από πυλό, τα οποία θα παρουσιάσουν στο σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς.H κυρία Χριστοδούλου και τα παιδιά του Α1 θα έχουν ως κύριο θέμα το « Επιλέγω έξυπνα, αποφεύγω το αλκοόλ και τον καπνό». Τελικό τους προϊόν θα είναι ένα βιβλίο φτιαγμένο από τα παιδιά το οποίο θα παρουσιάσουν.
Αυτές είναι οι δραστηριότητες- project τις οποίες θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας τους.

 

Ιωαννίδου Ιωάννα Α2

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team