Αρχική > Slider > Υποτονικό κλίμα στις Φοιτητικές εκλογές – Κυριαρχία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αναμένεται στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Υποτονικό κλίμα στις Φοιτητικές εκλογές – Κυριαρχία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αναμένεται στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται από το πρωί οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ των παρατάξεων, μεγαφωνικές, πηγαδάκια, τραπεζάκια κ.λ.π., δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά που έδιναν χρώμα και παλμό, στις φοιτητικές κάλπες άλλων εποχών.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αργότερα. Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι φοιτητές εμφανίζονται αδιάφοροι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στις σχολές τους. Αρκεί να σημειωθεί ότι από τις περίπου 10.000 εγγεγραμμένους φοιτητές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – με έναν σχετικά μεγάλο αριθμό βεβαίως να είναι ανενεργοί – πέρυσι ψήφισαν μόλις 500. Φέτος η ψηφοφορία άρχισε «χαλαρά» από το πρωί, πρόκειται να αυξηθεί η προσέλευση προς το μεσημέρι και απόγευμα, αλλά η συμμετοχή «μάλλον θα παραμείνει στα ίδια», σύμφωνα με ορισμένους φοιτητές και «ίσως αυξηθεί ελαφρώς», κατά την εκτίμηση κάποιων άλλων.

Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παίρνουν μέρος στις εκλογές μόνο δύο παρατάξεις, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική Κ.Σ. (ΠΚΣ), καθώς οι μικρότερες παρατάξεις, όπως και η άλλοτε κραταιά ΠΑΣΠ έχουν «εξαφανιστεί» από το 2012. Βεβαίως, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα είναι «καταγάλανο» εδώ και χρόνια, καθώς η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυριαρχεί. Στις απερχόμενες διοικήσεις η γαλάζια παράταξη κατέχει και τις 7 έδρες στην ΣΔΟ, ενώ στην ΣΤΕΦ έχει 6 έδρες και 1 έδρα η ΠΚΣ. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο εκτιμούν οι εκπρόσωποι της γαλάζιας παράταξης, καθώς «οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των τελευταίων ετών οδηγούν σε απαξίωση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», όπως δήλωσε ο Νικόλαος Κρικέλας, απερχόμενος πρόεδρος στην ΣΤΕΦ.

Ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ, Γιάννης Σπανουδάκης, υπογράμμισε πως «αγωνιζόμαστε να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε την αδιαφορία στην οποία οδήγησε τους φοιτητές η απραξία των φοιτητικών συλλόγων με ευθύνη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, σε ενεργή συμμετοχή και σε αγώνες για δημόσια δωρεάν παιδεία».

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επίσης το κλίμα είναι πολύ «χαλαρό» και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλμό παλιότερων εποχών. Στην Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, παίρνουν μέρος οι παρατάξεις ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ΠΚΣ και ΣΑΦ (Συνδυασμός Ανεξάρτητων Φοιτητών). Στην Σχολή Μηχανολόγων συμμετέχουν στις εκλογές οι δύο πρώτες προαναφερόμενες παρατάξεις, καθώς και η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΚ. Στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είχαν στην απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου 2 έδρες η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και από 1 έδρα η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και οι Ανεξάρτητοι Φοιτητές.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας