Αρχική > Slider > Λαμπρή εκδήλωση τιμής στους ευεργέτες της Βλάστης

Λαμπρή εκδήλωση τιμής στους ευεργέτες της Βλάστης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Βλάστη η εκδήλωση τιμής των ευεργετών της Βλάστης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου στον Ι.Ν. του Αγίου Μάρκου, με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Βλάστης και του Δήμου Εορδαίας, στην οποία έδωσαν μαζικό παρών τα μέλη των συλλόγων των Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Λάρισας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο Ελένη Γαλάνου για τους ευεργέτες της Βλάστης, μεταξύ των οποίων εθνικοί ευεργέτες όπως ο Βαρόνος Κωνσταντίνος Βέλλιος ( ή Μπέλλιος)  ο οποίoς διέθεσε τεράστια ποσά για την αναγέννηση του ελληνικού κράτους.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Λάμπας”, όπου πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών της διεκδίκησης ένταξης του “Τρανού χορού” της Βλάστης στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

«Εμείς ως δημοτική αρχή είπαμε ότι από φέτος και κάθε χρόνο, κάθε πρώτη Κυριακή των Νηστειών, να κάνουμε μια εκδήλωση όπως αξίζει στους ευεργέτες της Βλάστης κι αυτό αποτελεί χρέος τιμής σ’ αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team