Υλικά για 2 άτομα Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 30 λεπτά Υλικά-4 κολοκυθάκια
-2 ασπράδια αβγών -1/2 φλιτζάνι γάλα -1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι καλά τριμμένο -1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη -1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά -ελαιόλαδο -αλάτι, πιπέρι |
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως τις τηγανητές πατάτες.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μπολ, περνάμε τα κολοκυθάκια ίσα ίσα να λαδωθούν και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ανακατεύουμε σε πιάτο τη φρυγανιά με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Χτυπάμε ελαφρώς σε μπολ τα ασπράδια μαζί με το τυρί και το γάλα.
Περνάμε λίγα λίγα τα κολοκυθάκια από το μείγμα του αβγού και μετά τα πανάρουμε ελαφρώς με το μείγμα της φρυγανιάς.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά, για μισή ώρα περίπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά με τζατζίκι ή τυροκαυτερή.