Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης

Δωρεάν ίντερνετ σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

internet cafe_425x

Από 304 δήμους θα ξεκινήσει η παροχή του δωρεάν ίντερνετ, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, στα μέσα του 2015 θα είναι έτοιμα τα πρώτα 4.000 hotspot για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Σε πρώτη φάση, στα wi-fi hotspots (σημεία στα οποία θα υπάρχει δωρεάν παροχή σύνδεσης ίντερνετ) είναι 100 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, καθώς και 200 λιμάνια και μαρίνες. Στους δήμους στους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», είναι και οι τέσσερις δήμοι της Π.Ε. Κοζάνης (Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων- Βελβεντού), καθώς και λοιποί δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Δεσκάτης, Καστοριάς, Φλώρινας, Πρεσπών.)
Στα σημεία wi-fi hotspots οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται στο ίντερνετ για 30 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
Να έχουν απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Αργότερα, το δίκτυο wi-fi θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού, (χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, ανοιχτοί αθλητικοί χώροι κλπ).

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team